Koopwoningen in februari ruim 20 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in februari 20,2% duurder dan een jaar eerder.
Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen

Bestaande koopwoningen waren in februari 20,2% duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging is wat kleiner dan een maand eerder, toen met 21,1% de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995 werd genoteerd. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Stijgende trend prijzen koopwoningen

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in februari bijna 92% hoger.

Verkoop bestaande koopwoningen

Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 14.037 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 17% minder dan een jaar eerder. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 28.090 woningen verkocht, ruim 32% minder dan in dezelfde periode van 2021.

Koopwoningen ruim 20% duurder

Wat doet de huizenmarkt?

In deze turbulente markt zijn voorspellingen lastig te maken. Toch wagen de economen van ABN-AMRO, ING en Rabobank zich hieraan. Dit zijn hun belangrijkste verwachtingen met betrekking tot de huizenmarkt: